Menu
X
Описание
  

Проф. Д-р Петър Панчев – Специалист Урология и Хирургия – гр. София

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. е уролог и хирург от София – ръководи Катедра по урология и е началник на отделението по онкоурология към УМБАЛ Александровска.

Неговата медицинска специалност е съсредоточена в областта на Урологията и Онкологията, като той притежава множество допълнителни специализации и разнообразни професионални интереси, свързани с лекарското му призвание. Това е основната причина Д-р Панчев да е един от най-изтъкнатите уролози в България.

Лекарят по урология предлага и извършва:

 • Провеждане на цялостен курс на лечение – като се започне от първичния преглед и се стигне до оперативна дейност, при необходимост
 • Ехографски изследвания по съвременните методи и технологии, използвани в медицината
 • Цистоскопия – както с цел диагностика, така и при възникнала нужда от лечение
 • Ендоурология – хирургична намеса с цел лечение на пациентите
 • Разбиване на камъни в бъбреците (извънтелесно)

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. е високоизтъкнат хирург, който провежда урологични операции с всякаква сложност и при всяко заболяване, като резултатът от това са множество доволни пациенти.

Консултации:

Консултациите, свързани с урологията и онкологията, имат за цел да помогнат на пациентите на лекаря да се запознаят със симптоматиката на заболяването си, начините за лечение, евентуалните усложнения и т.н. По този начин хората имат спокойствието и увереността да вземат информирани решения за своето здраве.

Прегледи:

Прегледите, извършвани в хирургичния кабинет на Проф. д-р Петър Панчев, се извършват с апаратура, чиито показания са максимално точни. Това е от изключителна важност за прецизно диагностициране и назначаване на навременно лечение.

Ехографии:

Ехографиите са един от съвременните методи за ранно откриване на урологични заболявания като камъни в бъбреците. Колкото по-рано бъде открита болестта, толкова по-малки са шансовете да се получат усложнения при развитието й, които да попречат на лечението.

Цистоскопи:

Цистоскопиите са начините да се изследва вътрешната повърхност на пикочния мехур. Това ендоскопско изследване се извършва чрез уред, наречен цистоскоп и помага при откриването на проблеми като тумори и други ракови образувания и предракови състояния. Също така, цистоскопията е методиката за диагностициране на конкременти в бъбреците, примеси от кръв или гной в урината, чужди тела и други.

Ендоурология:

Ендоурологията е онзи дял от медицината, в който влизат ендоскопските операции (или, както също са известни – безкръвни операции) в областта на урологията. Лапароскопската хирургия прави възстановяването на пациентите по-лесно, а в сферата на урологията се използва за лечение на рак на простатата, бъбрека, пикочния мехур, и др.

Разбиване на конкременти в бъбреците:

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. извършва разбиване на всякакви разновидности конкременти в бъбреците – калциева литиаза, уратна литиаза, магнезиево-амониев фосфат (струвити), цистинови конкременти. При избора на вида лечение на т. нар. камъни, той се съобразява както с размера и вида им, така и с цялостното състояние на пациента.

Хирургични интервенци:

Специалистът по онко-урология извършва всички хирургични интервенции в областта, в зависимост от конкретната специфика на случаите, с които се сблъсква в практиката си. Целия курс на лечение (от диагностицирането до възстановяването) се извършва много внимателно, за да бъдат избегнати усложненията, свързани с болестта.

Отворени урологични операци:

Проф. д-р Петър Панчев е сред лекарите в България, притежаващи квалификацията да извършват отворени урологични операции. Неговото образование и опит му позволяват да извършва всякакви хирургични процедури от този вид – от най-рутинните, до по-сложните високотехнологични видове.

Онкоуролозите се занимават с медицински процедури като цистоскопия, лапаротомия, радикална цистектомия, радикална цистопростатектомия, ендоскопски процедури, нефростомия, нефротомия и др. Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. владее и безкръвни оперативни техники (лапароскопска хирургия) и може да извършва органосъхраняващи операции. Един от методите за диагностика, използвани в кабинета на Д-р Панчев е ехографията, извършвана с техника, позволяваща цялата необходима прецизност. В областта на онкоурологията и онко-урологичните заболявания, специалистът е квалифициран да извършва всякакви оперативни дейности – както рутинни, така и сложни хирургични процедури.

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. не случайно е един от изтъкнатите български лекари. Той има висока квалификация, богат опит и множество интереси в сферата на урологията и онкоурологията. Той е завършил Медицина, като специалността му е Урология и Онкология. В момента работи като уролог и хирург в УМБАЛ Александровска като:

Ръководител на Катедра по урология, Началник на Отделението по онкоурология Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. има мнножество публикации в специализирани медицински издания. Участва в конференции, симпозиуми и други събития, свързани с дейността на Българско Урологично Дружество. Непрекъснато повишава своите квалификации, тъй като е отдаден на лекарското призвание и това е най-ефективния начин да е полезен както на своите пациенти, така и на медичината и, в частност, на урологията.

Квалификации
 • Пол Мъж
 • Болница УМБАЛ Александровска
 • Опит
 • Образование Медицина - Специалност Урология и Онкология
 • Връзка с учебни заведения
 • Град София
 • Членство Конференции, симпозиуми и други събития, свързани с дейността на Българско Урологично Дружество
 • Сертификати
 • Позиции Ръководител на Катедра по урология, Началник на Отделението по онкоурология
 • Адрес ул.Св.Георги Софийски 1
Специалности
 • Урология
 • Хирургия
 • Онкология
.

error: Съдържанието е заключено!