Д-р Галина Борисова
Лични лекари
(0)

Д-р Галина Борисова - Специалист Обща Медицина, Хомеопатия, Психотерапия и Клинична токсикология - гр. София

Д-р Галина Борисова е лекар с 24 годишна практика. Завършила е Медицина в Медицинска Академия - гр. София. Тя е една от първите с взета специалност Обща медицина в България. След това защитава и специалност Клинична токсикология. Завършва първия випуск по Хомеопатия в България през 1997г. За да може изцяло да е полезна за своите пациенти е учила и психотерапия в Швейцария, в школата на проф. Бернаскони. Завършва и много пре-квалификажионни курсове, които и помагат да е в крак с постоянно променящата се наука медицина.
Д-р Галина Борисова е работила 3 години в Бърза помощ - универсална школа за лекари, а след това в отделение по ендокринология, по пулмология, по клинична токсикология. 3 години е била завеждащ извънградски ендокринологичен кабинет, 2 години в ПДО (Приемно диагностично отделение), а след влизането на новата система - като GP - личен лекар, от което се отказва, тъй като Здравната каза не е съгласна да се занимава с Хомеопатия и Психотерапия, докато е GP. Д-р Борисова се разделя със своите повече от 2000 пациенти, на които е личен лекар, с ясното съзнание, че с помощта на хомеопатията и психотерапията ще допринесе за пълното им оздравяване, а не само за закрепване на здравето им.
Д-р Борисова работи по американската теория за единния произход на болестите - токсемията. Според нея стресът блокира органите на човешкото тяло, които изхвърлят токсините. Кой орган ще се блокира зависи от генетичното предразположение. А дали ще блокира част от орган, цял орган или няколко органа зависи от силата на стреса. Когато имаме блок на изхода на системата, токсините в човешкото тяло не могат да бъдат изхвърлени и се натрупват в организма. Количественото натрупване води до качествено изменение, наречено болест. Как ще се казва болестта зависи от това къде са се натрупали токсините. Така се получават болестите. Хубава новина е, че човешкото тяло напълно се обменя за 1-3 години, дори и нервната клетка. Следователно, ако се справим със стреса, престанем да вкарваме отрови и махнем старите натрупани отрови - БОЛЕСТ НЯМА!

Дейности:

  • Хомеопатия;
  • Психотерапия;
  • Клинична токсикология;
  • Пълна гама хомеопатични лекарствени средства;
  • Денонощна аптека;
  • Обща медицина.
ДЕТАЙЛИ